mandag den 26. april 2010

Planer for sæson 2010/2011


Så sker det. Freelounge begiver sig ud på nye eventyr og bryder med tradition og egen hjemmebane. Freelounge byder i den kommende sæson på et utroligt eventyr i bedste Indiana Jones stil. Val Thorens er byttet ud med et roadtrip gennem Europa i søgen efter den bedste powder, de største drops og internationale konkurrencer. Målet for tredje sæson er at udfordre og mangfoldiggøre den danske Freerideelite og selvfølgelig at vinde DM guld igen.




Freelounge sluttede sidste sæson af med have 5 ud af 6 riders med i semifinalen til årets FreerideDM, og af disse endte Freelounges headcoach Martin Lübecker med at tage den store pokal og guldet.
Derudover gik bronzemedaljen til en gammel Freelounge veteran, nemlig Rasmus Rugholdt. Et meget imponerende resultat som understreger det høje niveau hos Freelounge.

Hvorfor vælger I at lave om i år – guld og bronze til DM må siges at være utrolig godt gået?
Der er flere grunde til at den kommende sæson er anderledes. Et roadtrip giver mulighed for at kunne køre efter den bedste sne, hvilket må være en drøm for enhver freerider. Samtidig giver den nye form mulighed for at presse vores niveau endnu højere, da udfordringerne naturligt bliver meget større når man bevæger sig til forskellige destinationer og lande. En af de ting der gør det svært at køre konkurrencer, er at kunne køre på ukendte faces med god kontrol, aggresivitet og flow. Det er derfor også en naturlig del af turen, at vi ønsker at deltage i så mange internationale konkurrencer som muligt. I denne forbindelse har vi allieret os med vores norske venner Alex Kristensen og Jens Wessel(Kick the vig, Hemsedal Freeride og Röldal). Vi har valgt at invitere Jens og Alex, da de foruden at være nogle super fine fyre med et højt skiniveau, har et stort kendskab og netværk til internationale konkurrencer.

Hvorfor ikke vælge nogle mere eksotiske lande som f.eks. Japan eller Canada?
Svaret er simpelt og kan deles i to. For det første har det altid været hjertet i Freelounge at udbrede Freeride til et stadigt voksende publikum, hvorfor turer til mere eksotiske destinationer rent finansielt naturligvis ville udelukke flere. For det andet er vi overbeviste, om at vi kan finde fantastiske forhold med hensyn til sne og terræn. Desuden vil vi gerne deltage i internationale konkurrencer, hvilket er lettere i Europa.

Foruden at finde den bedste sne, se forskellige destinationer, deltage i internationale konkurrencer, giver denne tur Freelounge mulighed for at møde venner og bekendte fra det danske Freeridemiljø. Af profiler er det intentionen at vi skal mødes med Anja Bolbjerg (guld FreerideDM 2010), Brødrene Isaksson(Sølv FreerideDM2009 og 2010), Mette Lindegård(Guld 2009 og sølv 2010) og naturligvis vores meget gode venner brødrene Jeppe og Tobias Hansen.

Alt i alt giver denne tur Freelounge mulighed for at realisere det potentiale som de sidste par års træning og dedikeret arbejde har udmøntet sig i.




Hvor kommer Freelounge EuropeTour hen?
Freelounge EuropeTour vil starte i legendariske St. Anton – et offpistemekka for alle med hang til Freeride. Derefter vil vi fortsætte mod Engelberg i de Schweziske alper og naturligvis tager vi også et smut forbi Verbier for at kigge på det face som Freeride World Tour hvert år kører på. Efter Schweiz kører vi mod det franske offpistemekka Chamonix. Her vil vi hooke op med to gode venner af Freelounge, svenske Miche og kone Jennie Carminta. De to står bag tøjmærket ELVA som har og fortsat vil sponsorere Freelounge. Efter et par dage med svensk hygge blandet med fransk charme og verdensklasse Freeride, vender vi så småt næsen mod mere kendte omgivelser og kører mod Freelounges hjemby Val Thorens. Da vi kender Val Thorens og De Tre Dale bliver det kun til et par dage her, men til gengæld skal der virkelig køres igennem – højere, vildere – kan det siges mere præcist? Hermed burde Freelounge EuropeTour være midtvejs og man skulle tro at det ikke kunne blive meget bedre, men det kan det. Vi kører ikke langt denne gang da vi sætter kurs mod Val d’isere, men inden Freelounge rammer Val d’Isere tager vi et tur forbi en gemt fransk perle, Sainte Foy som er beliggende tæt på Val d’Isere. Sainte Foy byder eftersigende på uanede mængder af Freeride, og derfor har vi naturligvis lokalt kendte eksperter med her. Samtidig byder byen på urørt fransk charme og chaletter med ekstra luksus hvilket vil gøre sig godt da Freeride DM nærmer sig. Inden vi tager til FreerideDM (som eftersigende vil ligge i uge 5 2011) skal vi et par dage forbi Val d’Isere. Legendariske Lai (ejer af 540 butikken i KBH) har lovet at tage sig godt af os, og sammen med Lai skubber vi niveauet endnu et tak. Hermed burde Freelounge være fuldstændig klar til årets FreerideDM – Her er der kun en ting der tæller: GULD.


Foruden ovenstående vil årets EuropeTour byde på følgende:
- Fotograf Troels Iversen vil i perioder være en del af Freeloungeholdet, hvilket garanterer for utrolige billeder og video.
- Vi vil naturligvis have HD Helmet Cams, HD Video og Fotoudstyr med på hele turen.
- Uploads af videodagbøger til Riders – danmarks bedste skihjemmeside.
- Et crew bestående af nogen af danmarks bedste og mest erfarne freeridere headcoach Martin Lübecker og Offpisteguru Søren Juul Rasmussen.
- Hook-ups med følgende personer: Jeppe og Tobias Hansen (arrangører af FreerideDM), Peter og Morten Isaksson(kendt fra Freeride miljøet i St. Anton samt gentagne medaljevindere til FreerideDM), The three M’s Mette Lindegård (Sølv og Guldvinder FreerideDM 2010, 2009), Mathilde Byskov og Malene Kjær, Danmarks skidarling Line Cramon, FreerideDM 2010’s kvindelige guldvinder Anja Bolbjerg, Lai (540 butikken)samt andre fra det danske Freeridemiljø.
- Indkvartering på alle destinationer
- Transport i Caravelle busser med god plads.
- Antal pladser maks: 6